Arculat

Életünkben egyre fontosabb szerepet kap a fenti két- egyre inkább összetartozó- fogalom .Az energia megtakarítás azért mert „ zsebre megy”, a környezetvédelem pedig a jövőnket határozza meg. Minél inkább energiaigényes egy termék, annál inkább károsítja környezetünket.

 Az épületek használatuk során folyamatosan hatást gyakorolnak a környezetükre. Magyarországi viszonyok között a legnagyobb energiafogyasztás és szennyezés a fűtésből ered. A technológiánkkal épített szerkezet kiváló hőszigetelő képességű- hőátbocsátási tényezője: U (k)= 0,20 W/ m2 K ( de igény szerint még jobb is lehet ), ami hagyományosan épített falszerkezetekhez képest 2-3-szor jobb hőszigetelést jelent. Ez kb. 110 cm vastag hőszigetelő tégla falazattal egyenértékű. Még a legújabb hőtechnikai szabvány értékeit is több mint kétszeresen meghaladja. Emiatt az épület gazdaságosan üzemeltethető –kb. 30-50 %-os fűtési költségmegtakarítást eredményez a nyílászárók minőségétől függően. Ezáltal az energiaigénye és károsanyag kibocsátása is kb. fele-harmada egy ma épített átlagos családi házhoz képest.

 Egyre nagyobb igény van az épületek hűtésére (klimatizálására) is. Egy jól megtervezett épület gépi berendezés nélkül is kellemes klímájú lehet, azonban, ha mégis beépítésre kerül egy klímaberendezés, nem mindegy, hogy mennyi energiát fogyaszt el. A jó hőszigetelés és átszellőztetés erre is megoldást ad. A HORIZONT acélvázas épület hosszú élettartamú és kis karbantartási igényű.

 Az építőanyagok közül az acél az, amelyik a legkisebb keresztmetszettel ( a legkisebb önsúllyal) tudja a legnagyobb terheléseket elviselni. Így 1 m2 teherhordó szerkezet előállítása acélból a legkevésbé energiaigényes. A szállítási igény minimális. Egy átlagos családi ház teherhordó szerkezeteinek felépítéséhez acél könnyűszerkezetből kb. 30-szor kevesebb súlyú anyag szükséges, mintha téglából és betonból, valamint 3-szor kevesebb súlyú kell, mintha fából készülne. Könnyűszerkezetes acélból szálanyagban 1 teherautóra kb. 5 db 100 m2 –es  ház összes szerkezeti eleme ( fal, áthidaló, födém, tető, válaszfal) elfér.

 Az acélprofilok és vázszerkezeti elemek kézzel könnyen mozgathatók, beépítésükhöz csak kis energiaigényű kéziszerszámok kellenek. A beépítés alatt nem igényelnek segédszerkezeteket, nem kell zsaluzni, dúcolni. A technológia anyagtakarékos. Az acélprofilokat konszignáció alapján a kívánt méretre gyártjuk, nincs hulladék. Az építés során nem terheli a környezetet építési törmelékkel, ezért tisztán lehet építeni.

 Elmondhatjuk, hogy a HORIZONT technológiával épített épületek a világ mai fejlettségi szintjén a lehető legkisebb energiafelhasználással épülnek és üzemelnek .Egyike a környezetére legkevésbé káros hatást gyakorló építési technológiának.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

  • Székhely: 2615 Csővár, Madách u. 1
  • Telephely: 2600 Vác, Mályva utca 3.
  • Telefonszám: 06 20 9427 291